Föreläsningar

Den 26:e mars höll vi en mycket uppskattad föreläsning för personalen på Christinaskolan på Lidingö. Temat var en kombination av inifrånperspektiv, självmedicinering och skolmiljö.

Skicka gärna ett mail eller fyll i formuläret ifall du vill veta mer denna föreläsning och vad vi kan göra för er skola eller personal. 

Ladda ner tjänstebeskrivning i pdf-format

Vi genomför föreläsningar med några olika teman. Vi anpassar längd och innehåll efter era önskemål; alltifrån en timme och uppåt. Bland annat kan någon eller några av dessa ingredienser ingå:

  • Att vara halvhalt. Föreläsning om våra diagnoser utifrån ett inifrånperspektiv, boken Halvhalt och dess tillkommande.

  • Självmedicineringens ABC. Mer ingående om diagnoserna och varför tillgången till signalsubstanser är helt centralt för dessa diagnoser och ofta avgör på vilken sida om den hårfina linjen mellan handikapp och att överprestation, vi befinner oss.

  • Asperger, ADHD/ADD kopplat till skolan. Vad innebär det att som barn inte ha tillgång till normal nivå av signalsubstanser? Hur påverkar det skolarbete och sociala relationer? Vad kan förbättras?

  • ADHD/AS & ätstörningar. Ännu mer ingående om kopplingen mellan ätstörningar, Asperger/ADHD och snabba kolhydrater som självmedicinering. Varför är det så vanligt? Och vad kan man göra åt det?

  • Ledarskap och arbetsmiljö. Vi finns i alla organisationer, både som chefer och medarbetare. Vi tittar på personlighetstyper kontra diagnoser och kopplar det till ledarskap. Målet är förstås att beskriva en miljö där vi kan överprestera istället för tvärtom, vilket tyvärr ofta blir fallet i skolan och på arbetsplatser. Och då ofta på grund av okunskap om vad som krävs.

Låter det intressant för dig och din organisation? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Ditt namn (obligatorisk)?

Din epost (obligatorisk)?

Ditt telefonnummer?

Vad tycker du låter mest intressant?

Meddelande

 

Kommentera