Hässelbyloppet

Tävlingar att se fram emot betyder mycket för välbefinnandet. Hässelbyloppet anmälde jag mig till först efter att jag fixat Lidingöloppet och kände att formen var på topp. Mina 2:13:42 gjorde att motivationen fanns där och jag kände att det var dags att sätta ett prydligt personbästa även på milen.

Underbart väder och Therese fanns med som hejarklack. Värmde upp på startgärdet och ställde mig i fållan. Trångt som vanligt, skön stämning med all energi och osande adrenalin runt omkring.

Kom iväg bra även om det var lite trångt i starten. Första km på 3:39 andra på 3:31. Lite väl fort kanske och drog ner lite. Låg sedan på målfart 3:50 fram till 5 km som klockades på 18:46. PB redan där och än så länge kändes det ok, men det började gå lite tungt upp mot 6 km märket. Kilometern låg kring 4 min. Kunde sedan inte öka då det var svagt uppför och jag körde mig stum. Låg på dryga 4-tempo fram till 9 km  och målet 38 min fick släppas. Det blev riktigt jobbigt förbi Hässelby slott och jag hade inte mycket mer att ge. Sista kilometern gick ändå på 3:45 vilket kändes bra. Sluttid 38:47, vilket är den bästa miltiden jag presterat på över 25 år. Inte så dåligt trots allt som 46-åring. Plats 19 tror jag i Herrar 45-klassen.